Kozmetikte Kaçınılması Gereken 9 Madde
Bazen kozmetikte tüm bu bileşenlerden kaçınmak çok zordur (hepsinin daha iyi alternatifleri olmasına rağmen), ancak en azından çoğundan kaçınabilirsek, sağlığımız için çok şey yaparız. İyi düşünün ve cildiniz için neyin en iyi olduğunu öğrenin!
1. PARABENLER
Şuna bakın: –paraben ile biten herhangi bir şey (etilparaben, butilparaben, metilparaben …)
Parabenler, bakterilerin büyümesini önlemek ve malzemeleri daha uzun süre taze tutmak için kozmetikte koruyucu olarak kullanılan bir grup ucuz kimyasaldır. Hemen hemen tüm cilt bakım ürünlerinde bulunurlar.
Çalışmalar, UVB radyasyonuna yanıt olarak cilde uygulanan bazı paraben – metilparaben türlerinin hızlandırılmış cilt yaşlanmasına ve DNA hasarına yol açtığını göstermektedir. Parabenler hormon dengesizliğine sebep olabilir ve doğurganlığa zarar verebilir, kanser riskini artırabilir, cilt tahrişine neden olabilir. Genellikle, paraben içermeyen ürünler bu şekilde sınıflandırılacaktır.
2. YAPAY KOKU / PARFÜM
Şuna bakın: parfüm, uçucu yağ karışımı, aroma
Bir koku / parfüm, kozmetik bir ürüne belirli bir koku veren kimyasalların bir kombinasyonudur. Hemen hemen her kozmetik ürün koku içerir.
Üreticiler maddenin tam olarak ne olduğunu belirtmek zorunda değiller, bu yüzden sadece Parfüm veya Parfüm gibi maddeler listesinde listeliyorlar. Etikette listelenmeyen yüzlerce farklı içerikten oluşurlar, bu yüzden gerçekte neye maruz kaldığınızdan asla emin olmazsınız. Bunlar kanser, alerji ve duyarlılık gibi sağlık etkileri ile bağlantılıdırlar.
3. SÜLFAT (SLS, SDS)
Şuna bakın: Sodium lauryl sulfate (SLS), Sodium dodecyl sulfate (SDS)
Sülfatlar temizlik maddeleri, kiri temizleyen ve köpük, köpük ve kabarcık yapan deterjanlardır. Genellikle şampuan, diş macunu ve ev temizlik ürünleri gibi ürünlerde bulunurlar.
“Çok fazla temizleyebilir”, sıklıkla cildi kurutabilir ve doğal yağı saçtan alabilir, bu da tahrişe ve ciltte “yanma” hissine neden olur. 100’den fazla sülfat türü vardır ve hepsi kötü sayılmaz. Bazı Scientistc (C.B. Davis), SLS’nin genellikle güvenli olduğunu, ancak diğer bazı bileşenlerle birleştirildiğinde potansiyel kanserojenler olan nitratlar oluşturabileceğini belirtmektedir.
4. MEA, DEA, TEA
Şuna bakın: Trietanolamin, dietanolamin, DEA, TEA, MEA kelimeleri içeren herhangi bir şey (örnek:cocamide DEA, cocamide MEA, TEA-lauryl sulfate…)
MEA, DEA ve TEA, ürünlerin pH seviyesini kontrol etmek ve ürünlerde köpükler oluşturmak için kullanılır. Şampuanlar, saç renkleri, sıvı sabunlar, duş jelleri, makyajdan ev temizlik ürünlerine kadar birçok üründe bulunabilirler.
İnsanlar arasında, bir ürünün iyi temizlenmesi için köpük içermesi gerektiği konusunda ortak bir görüş vardır. Daha fazla köpük = daha temiz o kadar doğru değil. Cildi kurutabilir ve ciddi tahrişlere neden olabilirler. Ayrıca, bir üründeki nitratlar gibi diğer bileşenlerle reaksiyona girebilir ve potansiyel olarak kanserojen olan nitrozaminler oluşturabilirler.
5. FATALATLAR
Şuna bakın: Benzyl butyl phthalate (BBP), dybutyl phthalate (DBP)
Phatalatlar, çözücü ve plastikleştirici olarak kullanılan kimyasallar grubudur (plastiği daha esnek hale getirir). Tırnak cilaları, saç spreyleri, vücut yıkamaları, saç bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılırlar.
Phatalates hormonları etkileyebilir ve potansiyel olarak üreme, gelişim ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.
6. FORMALDEXYDE (& FORMALDEXYDE AÇIKLAMAYAN MADDELER)
Şuna bakın: Formaldehyde, quaternium-15, DMDM hydantoin, imidazolidinyl urea, diazolidinyl urea, polyoxymethylene urea, sodium hydroxymethylglycinate, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol
Formaldehit renksiz, yanıcı bir gazdır. Tırnak cilaları, sabunlar, makyaj, şampuanlar, losyonlar, deodorantlarda bulunur.
Doğrudan bir ürüne eklenebilir veya koruyucu maddelerden serbest bırakılabilir. Formaldehit göz, burun, boğaz, ciltte tahrişe neden olabilir ve risk alerjisini artırabilir. Formaldehitin uzun süre maruz kalması kanserojen olabilir.
7. ALÜMİNYUM TUZLAR
Şuna bakın: Aluminum Chlorohydrate, Aluminum Chloride
Alüminyum tuzları ter önleyicilerdeki aktif maddedir.
Kozmetik ürünlerdeki zararlı etkileri hala geniş ölçüde tartışılmaktadır. Gerçekten zararlı olsun ya da olmasın, alüminyum içermeyen bir ürün iyi bir alternatiftir.
8. TRICLOSAN
Şuna bakın: Triclosan (TSC), triclocarban (TCC)
Triclosan, bakterilerin büyümesini durdurmak için esas olarak koruyucu olarak kullanılan antibakterik bir maddedir. Antibakterik ürünler, tıraş losyonları, banyo ürünleri, saç kremleri, makyaj ürünleri, deodorantlar, diş macunlarında bulunur.
Bir üründe% 0,3’lük triklosan konsantrasyonu sınırının güvenli olduğu düşünülür, ancak insanlar triklosan (diş macunları, el sabunları) içeren birçok farklı kozmetik kullanabilir ve aşırı miktarlara maruz kalabilir. Troklosan ayrıca alerjilere ve hormon bozulmasına neden olabilir.
9. MİNERAL YAĞI
Şuna bakın: Petrolatum, Petrol Jeli, Parafin Yağı, Mineral Yağ
Kozmetik ürünlerinde kullanılan mineral yağ, petrol rafine edilmesinden elde edilmektedir. Ana işlevleri cildi nemlendirmektir. Genellikle kremlerde, losyonlarda, merhemlerde ve kozmetiklerde bulunur.
Petrolatum, düzgün bir şekilde rafine edildiğinde, bilinen hiçbir sağlık endişesine sahiptir. kırmızı bayrak, arıtma işlemi iyi yapılmazsa ortaya çıkar, çünkü vazelin potansiyel olarak kanserojen olan polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) içerebilir. Vazelin PAH da cilt tahrişine ve alerjiye neden olabilir.
Kozmetik, Cosmetics, Kosmetik, kozmetickim, Cilt Sagligi.
Geri bildirim: Cilt Sağlığı için Kaçınılması Gereken Kimyasallar | Sağlık En Son Haberlerimiz
Geri bildirim: 9 Ingredients to Avoid in Cosmetics
Geri bildirim: 9 schädliche Inhaltsstoffe in Kosmetik
Geri bildirim: 9 spornih sastojaka u kozmetičkim proizvodima
Geri bildirim: Neden Kozmetikte Belirli Malzemelerden Kaçınılmalı
Geri bildirim: Yüz asidi: En iyisi nasıl seçilir